Λευκάδα – Γιατί να την επιλέξετε αυτό το καλοκαίρι

Ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας, χαρτογραφημένο στο Ιόνιο πέλαγος. Νησί που καταφέρνει να συνδυάσει με επιτυχία την ομορφιά της άγριας φύσης με τη γραφική ομορφιά ενός νησιού, την ηρεμία που αποζητά κανείς στις διακοπές του με την καλοκαιρινή νυχτερινή διασκέδαση. Κοινώς, νησί που «παίζει» με τα δίπολα, χωρίς το ένα να περιορίζει το άλλο. Λαμβάνοντας υπόψιν όλα αυτά, αλλά και δεδομένων των συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας, η Λευκάδα αποτελεί έναν από τους ιδανικότερους προορισμούς για το φετινό καλοκαίρι. Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε την τεκμηρίωση του επιχειρήματος αυτού.

1. Εύκολη πρόσβαση

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι μια πρόκληση όσον αφορά τις διακοπές, μα την Λευκάδα αυτό δεν την πτοεί, καθώς είναι προσβάσιμη με το αυτοκίνητο. Συνδέεται με την ξηρά μέσω μιας γέφυρας  50 μέτρων, χωρίς να χρειάζεται η μεσολάβηση θαλάσσιων μέσων μεταφοράς. Σχετικά με τις αποστάσεις, η Λευκάδα απέχει από την Θεσσαλονίκη 370 χιλιόμετρα( 4 ώρες περίπου για τους μη γνωρίζοντες τα χιλιομετρικά) και από την Αθήνα 360 χιλιόμετρα( 4.30 ώρες περίπου). Και για όσους δεν έχουν αυτοκίνητο, υπάρχουν αρκετά δρομολόγια λεωφορείων-που το καλοκαίρι γίνονται πυκνότερα-που ταξιδεύουν προς τη Λευκάδα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια, κάντε κλικ εδώ.

Lefkada Port

2. Πανέμορφες παραλίες

Φημισμένο για τις παραλίες του, πολλές εκ των οποίων έχουν αποσπάσει βραβεία, το νησί προσφέρει ποικιλία από αυτές και μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες.  Σίγουρα θα έχετε ακούσει για το Πόρτο Κατσίκι, την πιο φημισμένη παραλία της Λευκάδας, με τα καταγάλανα νερά και τα επιβλητικά βράχια που την κυκλώνουν. Μια ακόμη μοναδική παραλία, είναι αυτή των Εγκρεμνών, η οποία εκτείνεται σε μήκος 2 χιλιομέτρων και θεωρείται από τις καλύτερες της Μεσογείου. Η πρόσβαση στην παραλία αυτή, γίνεται μόνο με καραβάκι πλέον(εξαιτίας του σεισμού το 2015) που ξεκινάει είτε από την Βασιλική είτε από το Νυδρί. Απαραίτητα εφόδια η ομπρέλα, η ψάθα, το αντηλιακό και η ακόρεστη όρεξη για βουτιές! Τελευταία στη λίστα αλλά καθόλου κατώτερη, είναι η παραλία «Κάθισμα». Μεγάλη σε έκταση, καταφέρνει και αυτή να συνδυάσει με επιτυχία-όπως και το νησί εν γένει- το δίπολο της ηρεμίας και της διασκέδασης, γεγονός που την καθιστά ιδανική για όλα τα γούστα. Τα απίστευτα κύματα προσφέρουν απλόχερα διασκέδαση σε μικρούς και μεγάλους, ενώ τα σμαραγδένια νερά της, δίνουν ειδυλλιακή ομορφιά στο τοπίο.

Lefkada Egkremnoi

3. Λευκάδα και Νυδρί

Η πόλη της Λευκάδας και του Νυδρίου αποτελούν τις πιο φημισμένες πόλεις του νησιού, με τη γραφική πόλη της Λευκάδας να αποτελεί την πρωτεύουσα και το κεντρικό λιμάνι του νησιού.  Αφού περιπλανηθείτε στα σοκάκια της, ο δρόμος επιβάλλεται να σας βγάλει στην κεντρική πλατεία, όπου δεσπόζει ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνος, ο πρώτος ναός της πόλης. Παράλληλα, στον παραλιακό πεζόδρομο της πόλης η ατμόσφαιρα γίνεται πιο τουριστική, με μαγαζιά ρούχων και σουβενίρ, ενώ το βράδυ διοργανώνονται διάφορες μουσικές εκδηλώσεις. Από το λιμάνι της πόλης, τα πρωινά, αναχωρούν πλήθος καϊκιών με προορισμό παραλίες του νησιού.

Το Νυδρί, από την άλλη, αντιπροσωπεύει την πιο κοσμοπολίτικη πλευρά του νησιού. Βρίσκεται απέναντι από τον φημισμένο Σκορπιό, γι’ αυτό και από το λιμάνι του αναχωρούν καθημερινά καραβάκια για μονοήμερες εκδρομές, τόσο προς το νησί του Ωνάση όσο και προς την Ιθάκη και την Κεφαλονιά. Από το Νυδρί, επίσης, μπορείτε να θαυμάσετε το χρυσό χρώμα του ηλιοβασιλέματος, κι αν είστε λάτρης του ξενυχτιού και της διασκέδασης, τα beach bar της περιοχής θα σας αποζημιώσουν.

Lefkada City

4. Καταδύσεις και θαλάσσια σπορ

Η δύναμη του αέρα και τα δυνατά κύματα της Λευκάδας, δίνουν τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν, να δοκιμάσουν τα θαλάσσια σπορ. Από εκεί, μπορείτε να απολαύσετε μια πτήση με αλεξίπτωτο θαλάσσης πάνω από τον Σκορπιό. Στο Κάθισμα, από την άλλη, μπορείτε να δοκιμάσετε το αλεξίπτωτο πλαγιάς, ενώ σε κάθε οργανωμένη παραλία θα βρείτε θαλάσσιο σκι, κανό και ποδήλατο θαλάσσης. Για τους λάτρεις του surf, ιδανική παραλία είναι αυτή της Βασιλικής, όπου ο αέρας και τα κύματα δίνουν τη δυνατότητα στους επιδέξιους surfers να δοκιμάσουν τα κόλπα τους.

lefkada Porto Katsiki

5. Οικονομική διαμονή

Το μεγάλο μέγεθος του νησιού, αλλά και η πληθώρα των ξενοδοχειακών καταλυμμάτων που υπάρχουν, δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να επιλέξουν τη φθηνότερη αλλά και αξιοπρεπέστερη διαμονή. Προτιμήστε μικρά καταλύμματα κοντά στην πόλη της Λευκάδας ή του Νυδρίου, όπου οι τιμές ξεκινούν συνήθως από 50 ευρώ τη βραδιά. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή σας, θα βρείτε στο site της booking.com.

Lefkada taverna

Επιμέλεια Άρθρου : Τσαντάρη Μαρία

Leave a Reply